Despre ce sunt și despre ce nu sunt cărțile mele

Am scris în cărțile mele despre bărbații și femeile plini de curaj de pe întreaga planetă, care au fugit de războaie, de tortură, de foamete și de genocid. Ei ne aduc speranță. Ei îndrăznesc să spere că încă pot trăi în pace. Îndrăznesc să se îndrăgostească din nou, să nască bebeluși și să viseze să ofere o viață mai bună familiilor lor.

Acești oameni vin din orice țară și din orice mediu pe care ți-l poți imagina: din Africa, Asia, Pacificul de Sud, Mongolia, Burma, Orientul Îndepărtat, Europa și America de Sud. În ciuda tuturor piedicilor, au debarcat aici, neaducând nimic altceva cu ei decât… speranță.

Cărțile mele vorbesc despre acești incredibili supraviețuitori care o iau de la capăt, din nou, de la zero. Ei m-au invitat să fiu martoră la unele dintre cele mai intime momente din viața lor, anume nașterea copiilor lor. Sarcina mea este să-i ajut să se orienteze prin imposibil de complicata lume a sistemului medical american. Pentru fiecare încerc să creez un mediu sigur, ca astfel să-și poată accesa propria lor putere și înțelepciune din lăuntrul lor și să dea naștere fiecăruia dintre acești copii speciali.

Cărțile mele nu sunt despre mine. Sigur că da, ajung să fac parte din viețile lor și să mă bucur alături de ei. Deseori intru în casele lor, stau la masă cu ei și le sărut drăgălașii bebeluși, însă acestea nu sunt despre mine. Uneori mai și plâng cu ei. Ultima dată a fost când am intrat în sala de operații împreună cu o femeie din Ghana pentru o cezariană. Gemenii ei arătau semne de suferință. Era necesar să se nască ACUM. Au venit pe lume două fetițe negre frumoase și dolofane care amândouă suferă de un sindrom genetic rar – incidența acestuia fiind de 1 la 15.000 de nașteri. Restul vieții lor va fi unul dificil, dar vitejii lor părinți le iubesc nespus.

Vino să cunoști câțiva dintre prietenii mei…

 

Autoarea cu unul dintre numeroșii ei bebeluși

Doula

Noi dansăm când toată lumea doarme
Pe coridoare lungi,
Pe holuri aprinse de lumina lunii.
Singură luna rotundă ne este martor
În acest dans tăcut.
Dansăm pe undele* metronomului,
Chemându-l să vină
Să fie cu noi aici.
Te iubim atât de mult
Vino și dansează cu noi, micuțule.
Vino să vezi luna și stelele
Așteptând și ele
Așteptând în liniște
Această Noapte a nopților
Această Noapte aleasă din veșnicie pentru nașterea ta.