gradina cu ingeri si sfinti
Prezenţa ediţie, În Grădina Sfinţilor şi a Îngerilor, reuneşte articolele scrise de autoare și publicate în revista Solia/Herald Newspaper a Episcopiei Ortodoxe Române din Canada. Pe lângă vieţile sfinţilor şi sărbătorile Bisericii, sunt incluse câteva din splendidele poezii ale Preotesei Florica, expresie a inimii şi sufletului ei, prin care părinţii se împărtăşesc din adâncimile iubirii ei materne. Tăria credinţei şi „aşteptarea a ceea ce poate să aducă viitorul” n-au părăsit-o nicio clipă. Nu există nelinişte în ce priveşte „mâine” în scrisul ei, nici auto-compătimire, ci doar o neabătută bucurie de a trăi şi o determinare de neclintit în a le reaminti părinţilor că nu există nimic mai important decât credinţa în Dumnezeu, şi că în această credinţă trebuie să trăim şi conform preceptelor ei trebuie să ne educăm copiii.
Există multă linişte şi pace în aceste rânduri, o refacere a puterilor sufleteşti, secătuite de zarva fiecărei zile, o binevenită odihnă sub unul din copacii din Grădina Sfinţilor şi a Îngerilor… simţiţi? Veniţi cu copiii dumneavoastră, sau chiar şi singuri, să pătrundeţi în această livadă unică de fructe spirituale, rod al talentului şi gândului Maicii Preotese Florica. Sunt convins că cititorul va avea parte de multă bucurie şi sufletul său va fi mai bogat.
(Înaltpreasfințitul Nathaniel, Arhiepiscop de Detroit și al Episcopiei Ortodoxe Române a Americii)

http://ziarullumina.ro/cartile-pe-masa-gradina-cu-ingeri-si-sfinti-115104.html
http://www.totpal.ro/muguras-maria-petrescu-florica-batu-ichim-gradina-cu-ingeri-si-sfinti/
https://ebibliothecaseptentrionalis.wordpress.com/2016/09/26/adormirea-sfantului-apostol-si-evanghelist-ioan/#more-20142